MechaClash.com


Awatar użytkownika

Moderator
Moderator

Posty: 1885

Rejestracja: 1 maja 2007, o 15:48

Lokalizacja: Legionowo

Płeć: Mężczyzna

Post 1 lip 2011, o 18:51

Re: MechaClash

Jak ktoś chce kliki ode mnie wystarczy kliknąć na mojego robota i napisać nr kliku. Chyba jest 1 wolne miejsce. Kapi dzisiaj mi kliknął i mam nadzieje że to będzie stała współpraca.

Weteran
Weteran

Posty: 1521

Rejestracja: 12 lip 2007, o 13:02

Post 2 lip 2011, o 04:54

Re: MechaClash

może być stała :) ja mam z 10 osób ale jak ktoś mi nie kliknie to też go pomijam i mam miejsce

Weteran
Weteran

Posty: 1521

Rejestracja: 12 lip 2007, o 13:02

Post 6 lip 2011, o 13:11

Re: MechaClash

w końcu trafiłem udźwig :DD +66 :)) teraz energia i ładujemy nowe rzeczy :D chociaż na 5lvl i tak jestem co tydzień ;P
Awatar użytkownika

Moderator
Moderator

Posty: 1885

Rejestracja: 1 maja 2007, o 15:48

Lokalizacja: Legionowo

Płeć: Mężczyzna

Post 7 lip 2011, o 09:03

Re: MechaClash

Jak ktoś nie może wejść by pozmieniać w ekwipunku to niech zmieni na wersję francuską
Awatar użytkownika

Moderator
Moderator

Posty: 1885

Rejestracja: 1 maja 2007, o 15:48

Lokalizacja: Legionowo

Płeć: Mężczyzna

Post 21 lip 2011, o 11:19

Re: MechaClash

Udało mi się wejść na 5 level :), postaram się tu utrzymać, ale widzę że ludzie tu mają napakowane strasznie dużo życia i bardzo mocne bronie. Potrzeba mi znowu baterii, a i widzę że z udźwigiem zaczyna być ciężko :/.
Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego jak ja zostanę zaatakowany to pudłuję w niemal 50% przypadków, a gdy to ja zaatakuję to przeciwnik pudłuje. Co zrobić by będąc atakowanym tak nie zezować?
Awatar użytkownika

4 Bronze
4 Bronze

Posty: 194

Rejestracja: 26 sty 2010, o 01:34

Post 21 lip 2011, o 18:24

Re: MechaClash

iro1979 pisze:Udało mi się wejść na 5 level :), postaram się tu utrzymać, ale widzę że ludzie tu mają napakowane strasznie dużo życia i bardzo mocne bronie. Potrzeba mi znowu baterii, a i widzę że z udźwigiem zaczyna być ciężko :/.
Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego jak ja zostanę zaatakowany to pudłuję w niemal 50% przypadków, a gdy to ja zaatakuję to przeciwnik pudłuje. Co zrobić by będąc atakowanym tak nie zezować?


Iro zawsze atakujący ma przewagę,żebyś spudłował atakując musiałbyś mieć najgorsze lub prawie najgorsze AI.Co zrobić żeby nie pudłować broniąc się?Mieć mega wypasione AI,ale jeśli atakujący będzie miał mega wypasiony radar i tak będzie przewaga po jego stronie ;)

Weteran
Weteran

Posty: 1521

Rejestracja: 12 lip 2007, o 13:02

Post 30 sie 2011, o 20:22

Re: MechaClash.com

kapi18wro energyMix 16586 no

pierwsze miejsce na 5 lvl :DD
Awatar użytkownika

Weteran
Weteran

Posty: 388

Rejestracja: 10 maja 2006, o 16:48

Lokalizacja: Występ

Płeć: Mężczyzna

Post 1 wrz 2011, o 14:29

Re: MechaClash.com

Dzisiaj dotarły kredki Zaadresowane do etats unis ? xD I przekreślone i napisane Poland 2cm pismem :D - list szedł 2 tygodnie / nie wiem czy to na poczcie tak napisali list wyglada jak by byl ciagniety za samochodem :D

Czekam jeszcze za notesem "1 bloc-notes deluxe 96 pages - Avec fermeture élastique - Un bloc-notes au hasard parmi les 3 présentés: Noir, Bleu ou Rouge." Wysłanym też 18 ;)
...

Weteran
Weteran

Posty: 1521

Rejestracja: 12 lip 2007, o 13:02

Post 1 wrz 2011, o 16:56

Re: MechaClash.com

ja miałem 2 przesyłki stąd i były porządnie zapakowane i nie miałem do czego się przyczepić,także to wina poczty :DD
idą tak 2-3 tygodnie :) teraz przymierzam się do licytacji 3ciej gry ;-)

Weteran
Weteran

Posty: 1521

Rejestracja: 12 lip 2007, o 13:02

Post 16 gru 2011, o 18:19

Re: MechaClash.com

doszedł Top Spin 4 :)
Awatar użytkownika

Moderator
Moderator

Posty: 1885

Rejestracja: 1 maja 2007, o 15:48

Lokalizacja: Legionowo

Płeć: Mężczyzna

Post 16 gru 2011, o 19:27

Re: MechaClash.com

Dołączyłem do klanu w którym jesteście :D. Chyba się przydam bo wbiłem na 6 level i znalazłem typa bez uzbrojenia na 6 levelu więc jestem bezpieczny. Dodatkowo zaatakowałem dla jaj gościa z czołówki, miał chyba 3 miejsce na 6 levelu, a w rankingu jest 5. Wiadomo zyskać można sporo, a stracić mało przy takiej różnicy punktów. Wpadło +1199 :D.
Walka tu http://www.mechaclash.com/iro1979_vs_yaakoub_675381, trafił mnie całe szczęście tylko 2x.
A i mistrzu czyli ja :P ma 21'000 punktów :D, tylko niech teraz to wolniejsze narośnie. Muszę to tylko baterie trafić do kompletu (brakuje 1 sztuki) i jakąś mocną broń bo śmieszne są te pukawki z którymi latam (57 i 118). Ostatnio użyłem chyba tylko 4 kody, prawie nic nie wpadło i taka zmiana.
Awatar użytkownika

Weteran
Weteran

Posty: 500

Rejestracja: 4 cze 2006, o 15:18

Lokalizacja: Katowice

Post 17 gru 2011, o 15:49

Re: MechaClash.com

iro ileś ty zainwestował w tą grę :O ze taki ranking

Weteran
Weteran

Posty: 1521

Rejestracja: 12 lip 2007, o 13:02

Post 17 gru 2011, o 23:22

Re: MechaClash.com

iro witam w klanie :D
ciekawe kto by kogo pokonał na roboty,bo wczoraj Cię zaatakowałem bez kart bo musiałem spaść z 6lvl :D
Awatar użytkownika

Moderator
Moderator

Posty: 1885

Rejestracja: 1 maja 2007, o 15:48

Lokalizacja: Legionowo

Płeć: Mężczyzna

Post 20 gru 2011, o 08:12

Re: MechaClash.com

Ile zainwestowałem to nie wiem, kapi będzie lepiej wiedział :P. Dzisiaj wpadły za free te baterie co było mi potrzeba do mutacji i wpadło +71 energii. Teraz by się broń przydała i jedna i druga, ale raczej liczę na tą do walki wręcz bo mam taką szmatławą, że łatwiej będzie trafić.
Teraz mam problem z wbiciem na 5 level :P. Kapi, pewnie ty byś wygrał.
Co do energii to założyłem tylko lepsze AI (28/28), special też mam niczego sobie (21/21)

Weteran
Weteran

Posty: 1521

Rejestracja: 12 lip 2007, o 13:02

Post 20 gru 2011, o 12:51

Re: MechaClash.com

ja na 6 wbijam jak mam kogo bić :D:D ale i tak licze że w koncu jakaś lepsza broń wpadnie :D
Awatar użytkownika

Weteran
Weteran

Posty: 1024

Rejestracja: 14 kwie 2007, o 22:13

Lokalizacja: Bielsko-Biała

Płeć: Kobieta

Post 21 lut 2012, o 10:13

Re: MechaClash.com

Jak ściągnąć z robota "ubranie", by móc pokombinować z nowym zestawem?
Awatar użytkownika

Moderator
Moderator

Posty: 1885

Rejestracja: 1 maja 2007, o 15:48

Lokalizacja: Legionowo

Płeć: Mężczyzna

Post 21 lut 2012, o 10:19

Re: MechaClash.com

Nie zdejmiesz ubrania, możesz powymieniać na najgorsze (zielone) ubranie, bo to ubranie to części więc nie można zrobić tak by nie miał np głowy w ogóle :P. Bierzesz najsłabszą głowę na pierwszym poziomie i nakładasz i tak każdą część. Aby uniknąć pogarszania później możesz zapisać sobie najgorszego robota, później wystarczy go wczytać i możesz ulepszać na nowo
Awatar użytkownika

Weteran
Weteran

Posty: 1212

Rejestracja: 28 paź 2008, o 20:57

Lokalizacja: Poznań

Post 25 mar 2013, o 17:02

Re: MechaClash.com

czy tylko ja mam problem z przejściem na dojeux? :( ani pierwsze (wpisanie nicku) ani drugie (przerejestrowanie) nie działa :(
Awatar użytkownika

Moderator
Moderator

Posty: 1885

Rejestracja: 1 maja 2007, o 15:48

Lokalizacja: Legionowo

Płeć: Mężczyzna

Post 25 mar 2013, o 17:10

Re: MechaClash.com

U mnie wchodzi normalnie. Łącze się na górze po prawej stronie z dojeux i mecha mi wchodzi
Awatar użytkownika

Weteran
Weteran

Posty: 1212

Rejestracja: 28 paź 2008, o 20:57

Lokalizacja: Poznań

Post 25 mar 2013, o 22:10

Re: MechaClash.com

mi już też wchodzi ale i tak nie mogę wchodzić na podstrony... cały czas strona główna :/
Awatar użytkownika

Weteran
Weteran

Posty: 1212

Rejestracja: 28 paź 2008, o 20:57

Lokalizacja: Poznań

Post 24 lis 2013, o 02:08

Re: MechaClash.com

w związku z tym że ta strona należy do dojeux nie chcę zakładać nowego tematu, choć może by się nawet przydał :P
czy ktoś wie jak najlepiej rozwijać potworki klockowe na nowej grze? jak dodawać te nowe moce... statystyki każdego stwora mam nadal bez jakichkolwiek danych :/ odkrył ktoś coś ciekawego na mapie? w którą stronę warto podążać? a może ktoś się nudzi i narysuje mapkę? xD już kilka razy wleciałem w ślepą uliczkę ;_; czy ostatnia liczba (która wzrasta po każdej walce z "dzikim stworem") ma znaczenie przy łączeniu dwóch osobników? :> ogólnie łączę teraz stwora z dużą ilością klocków z dużą i nic nowego ciekawego nie wychodzi :x
Awatar użytkownika

Moderator
Moderator

Posty: 1885

Rejestracja: 1 maja 2007, o 15:48

Lokalizacja: Legionowo

Płeć: Mężczyzna

Post 24 lis 2013, o 11:21

Re: MechaClash.com

Mamy na tej stronie trochę mniejsze szanse niż Francuzi więc dobrze byśmy wspólnymi siłami sobie jakoś pomagali.
Co do potworków, sam połączyłem pierwszego dnia różnokolorowe potworki, nie pamiętam jakie, ale jestem zadowolony dosyć z efektów. Teraz wydaje mi się, że lepiej byłoby stworzyć potworka w jednym kolorze. Sugerują to, potworki na górze, te narysowane - żółty i czerwony. Pewnie dostają jakiś dodatkowy bonus, jak są czyste.
Do sprawdzenia jakie staty ma potworek służy analyseur. Niestety każdorazowe sprawdzenie statów kosztuje 5energii.
Co od mapy to sam nie wiem, kasy nie ładuje i teraz oszczędzam po 50 energii dziennie. Chce kupić parę rzeczy "socle de stocade" mam 2 ale trzeci by się przydał szczególnie, że mało kosztuje. Ułatwi to podróżowanie po mapie, nie będzie trzeba wracać do domu by zwolnić miejsce na tych pufach. Kolejny zakup to conservateur (magazyn jedzenia +10), ja przynajmniej tak planuje lub może się namyśle i multiplicateur, który daje 20 energii dziennie. Magazyn jest potrzebny, z jedzeniem będzie problem chyba. Można zebrać jedynie na mapie ewentualnie postawić budynek za 5000energii...
Potworek walczący z innymi graczami to ten co siedzi na socle de combat, ale żeby dobrze walczył musi mieć energie i jedzenie. Trzeba dbać o to by miał uzupełniane te rzeczy, w przeciwnym wypadku pokona nas byle jaki kostek :P.
Awatar użytkownika

Weteran
Weteran

Posty: 1212

Rejestracja: 28 paź 2008, o 20:57

Lokalizacja: Poznań

Post 24 lis 2013, o 16:53

Re: MechaClash.com

w sumie to jest pomysł z tymi jednokolorowymi, ale... dopasować takiego co by miał odpowiednie kolory w poszczególnych częściach + żeby jeszcze przypadkiem nie wymieniło czegoś innego :O
"analyseur" nie widziałem czegoś takiego ale zerknę w wolnej chwili :P też póki co zbieram energię, bo w pierwszy dzień trochę natraciłem na zapoznawanie się z grą i nie wiem czemu kupiłem drugie piętro budynku :x żarcia póki co na mapce mam jeszcze sporo :P wedle mnie powinna być taka opcja czy chcemy by potworek zasiadł na "pufie" (jak to nazwałeś xD) czy nie... denerwujące to trochę :P
Awatar użytkownika

Weteran
Weteran

Posty: 1212

Rejestracja: 28 paź 2008, o 20:57

Lokalizacja: Poznań

Post 24 lis 2013, o 17:47

Re: MechaClash.com

1 DoCoins to 1 punkt energii (na innych stronach 25 monet to 1 karta/element) więc chyba warto poczekać, pozbierać i zamienić sobie monety na energię :P
Awatar użytkownika

Moderator
Moderator

Posty: 1885

Rejestracja: 1 maja 2007, o 15:48

Lokalizacja: Legionowo

Płeć: Mężczyzna

Post 24 lis 2013, o 18:28

Re: MechaClash.com

analyseur trzeba zbudować. Nie powiem ci ile kosztuje bo pewnie za drugi jest już inna cena. Jak juz postawisz to robocika trzeba przeniesc, postawic i analizowac za 5 energii, jednak staty znikaja po 1 dniu.
Czyli ta winda jak sie postawi to nie daje dostepu do podziemnej mapy tylko dostajesz 2 poziom budynku? Jesli tak to cale szczescie nei kupowalem :), a sie zastanawialem.
PoprzedniaNastępna

Wróć do Strony z nagrodami

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 3 gości

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.